Jubilea

Oud Nieuws

Jacques

15-09-2019

Kootwijk

15 september 2018

Wingerdrunners verzamelen zich in Kootwijk. Het is monumentendag en het toeval wil dat wij enige monumentale lopers missen. Ik noem Cees, Henk,Peter, maar natuurlijk ook Cita, Columba,Mica,Mariette,Marieke ...kortom een select gezelschap.

Persoonlijk loop ik de eerste kilometer mee met Linda, een pure kwelling. Zij probeert vol interesse te vragen naar mijn kleinkinderen. Ik ben daar vol van en kan daar eindeloos over vertellen, alleen niet als ik met Linda loop. Dan vind ik een antwoord met uitsluitend ja of nee al een hele prestatie terwijl zij volzinnen met bijzinnen kan produceren. Kortom een totaal ongelijke situatie.

Gelukkig nemen zij en Esmeralda na een kilometer afscheid van ons en kan ik mij voegen bij Ton die gelukkig ook geen woord kan uitbrengen als hij hardloopt. Alleen het piepje van zijn klokje is ons communicatiemoment.

Tijdens het koffiemoment blijken er opeens twee loopsters te ontbreken. Wanneer je klein en slank bent verdwaal je natuurlijk eerder en dat gebeurt dan ook. Ondanks een duidelijke aanwijzing van Ton slagen zij er in om totaal de verkeerde kant op te gaan. Wij dachten altijd dat onze gerenommeerde spoorzoeker ons op een dwaalspoor bracht maar ook zonder hem kan je de weg volledig kwijt raken. Hoe was het ook weer.... vrouwen komen van Venus en mannen van Mars?

Mannen lezen kaart en vrouwen navigeren op gevoel? helaas kon de discussie niet verder worden gevoerd. Het was kwart voor 11 en we wilden naar huis. Dank nog aan Peter(die lover van Es) die uiteindelijk de twee dolende vrouwen weer veilig thuis bracht

Jacques

Links of rechts marsvenus
Kootwijk

Heading/Breadcrumbs -->

Oud Nieuws Jacques

22-12-2019

Echoput

Jacques

22 december Het was vandaag een druilerige dag met hier en daar een buitje Het sombere klimaat werd echter opgevrolijkt door de terugkeer van Jeroen (en natuurlijk Hanneke). Zoals hij het zelf zei: "Ondanks dat mijn hart veel minder functioneert heb ik nog steeds een groot hart". Deze uitspraak van onze teruggekeerde verloren zoon kan op een tegeltje. Het was goed om hen beiden weer te zien op deze sombere zondagochtend en het maakte deze dag tot een echte "zon"dag. Volgende week heeft Jeroen de koffiebeurt zodat hij dan weer een kans krijgt om aan ons te wennen. Er waren kerstkransjes bij de koffie en nadat de gebruikelijke kerstenvelopjes weer waren uitgewisseld togen wij huiswaarts. Nog een troostend woord voor Cita: Vandaag was de kortste dag van het jaar. Vanaf nu gaan de dagen weer lengen
zwaluwen
echoput

ECHOPUT

Zondagmorgen lopen bij de echoput.

ieder zijn voor zijn afstand tot eigen nut.

Vandaag de diversiteit ervaren

van hardlopers in een flow zonder blaren

en hardlopers met oog voor natuur

met afstanden van mindere duur.

Aan het eind zich te goed doen aan

koffie, thee, water, koek bij het stilstaan.

Een al jaren terugkerend ritueel

Het maakt me bijna sentimenteel.

10 november 2014 Ton de Haan.

Jubilea

Oud Nieuws Jacques

08-03-2020

Het Leesten

Jacques

NIEUWS VAN ZONDAG 08 MAART.

8 maart 2020 Veel afzeggingen leidde tot een select groepje Wingerdrunners. Slechts 2 "hard"lopers en een groepje wandelaars doorkruisten de prachtige omgeving van Kootwijk. Natuurlijk was het Coronavirus een onderwerp van gesprek naast een aantal boeiende andere dilemma's zoals: Wie moet de nieuwe minister president worden? Lodewijk Asher of Lilian Marijnissen? Gaan we elektrisch rijden of koop je weer een Audi diesel? Koop je een warmtepomp of stook je de palletkachel weer op? Boeiende thema's, maar we moeten ons wel realiseren dat het Coronavirus geen onderscheid maakt. Koning,keizer,admiraal...Corona raakt ons allemaal. Als laatste nog een goede tip: Elke dag tien teentjes knoflook slikken. Het helpt geen moer maar iedereen blijft uit je buurt
Jubilea

Schoonheid op Kootwijk.

Jubilea

Jacques doet een duit in het zakje.

Jubilea

Nog meer schoonheid bij Kootwijk

Laatste Nieuws Jacques

Het schiet je in de rug!

26-07-2020

Loenense Waterval

Nu geen hoogtevrees

Waterval!

Waterval - Beekbergerweg 52 - Loenen Loenen heeft de hoogste waterval van het land. De waterval heeft een verval van 15 meter. Deze is in de crisisjaren gegraven en het water komt uit in het Apeldoorn-Dierenskanaal. De spreng die het water levert, ontspringt in de bossen van het Schalter en bestaat uit twee delen, de Vrijenbergspreng en de Veldhuizerspreng. Deze zijn ieder ongeveer 6 kilometer lang. Ook zijn er nog diverse zijsprengen, waardoor er geleidelijk een brede beek wordt gevormd. Met stuwbalken wordt het wat op diverse plaatsen op peil gehouden. De trappen van de waterval zijn aangelegd. Langs de weg ernaar toe zijn enkele jaren geleden alle bomen gekapt en nieuwe bomen aangeplant. Bezoek de hoogste Waterval van Nederland De waterval is te bereiken via de de grote weg (N786) van Loenen naar Beekbergen. In de buurt van de waterval is een parkeerterrein, deze staat d.m.v. bordjes aangegeven. De grootste waterval ligt achter de grote parkeerplaats. Zo’n 10 minuten lopen stroomopwaarts, zijn nog een aantal watertrappen te vinden.